NL EN

BOUWEN VAN STUDENTENVERBLIJVEN ITG

Het betreft een nieuwbouw gelegen in stedelijke context. De bestaande woning met zadeldak wordt gesloopt en vervangen door een nieuwbouw met plat dak.
De opdracht omvat studentenverblijven met gemeenschappelijke voorzieningen.


De kamers en de gemeenschappelijke delen hebben een verschillende sfeer gekregen. Waar de kamers een meer intiem en persoonlijk karakter hebben door de gebruikte kleuren en materialisatie, zijn de gemeenschappelijke delen, traphal en keukens, opgevat als een publieke ruimte met een eerder stedelijke vormgeving die refereert naar het plein, de straat, de gevel.
Het gebouw omvat een kelder, een sous-sol, een bel-etage en drie verdiepingen, en biedt plaats aan 18 studentenverblijven (zestien kamers en twee studio’s), twee gemeenschappelijke leefkeukens, een fietsenberging en een wasberging in de kelder.
In de voorgevel is de opbouw van een hoge bel-etage duidelijk leesbaar. De aanwezigheid van studenten versterkt de leefbaarheid en draagkracht van de stedelijke agglomeratie, conform de doelstellingen van het ruimtelijk structuurplan antwerpen.
De ingrepen scheppen ruimte voor hedendaagse levenskwaliteiten en noden en versterken de leefbaarheid van het plein.