NL EN

ONTHAALINRICHTING RVA

Voor de RVA dient een standaard onthaalinrichting ontworpen te worden dat kan toegepast worden op verschillende gebouwen van de RVA. De casestudie hiervan gebeurt op het kantoor van Hasselt.


De onthaalbalies flankeren het onthaal dat assymetrisch in de ruimte omwille van de zichtbaarheid en functionaliteit. Wachtruimtes zijn aan weerszijden van de onthaalzone geplaatst, enerzijds richting de spreeklokalen, anderzijds richting het callcenter en de skypedesks. Er is gekozen voor een jeugdige oplossing in het plaatsen van poefjes die verplaatsbaar zijn waardoor klanten zelf de dynamiek in de ruimte kunnen bepalen. Er zijn een aantal maatmeubelen die speciaal voor de RVA ontworpen werden maar die naadloos aansluiten op bestaande standaard modulaire elementen. Zo ontstaan er speelse opstellingen die op elk moment uitgebreid of compacter gemaakt kunnen worden.
Branding en signalisatie spelen ook een grote rol in het concept in grafische elementen of kunst. We spelen met verlichte letters en met het logo en de letters van de RVA. De kleur rood uit het logo wordt door het hele ontwerp opgepikt maar zit eerder in de details verwerkt.
Het geheel is uitgevoerd in aangename, vriendelijke materialen die tegen een stootje kunnen: de warmte van hout, de frisheid van wit, de warmte van stof, de functionaliteit van afwasbare stoffen, de speelsheid van de ‘ton sur ton’ tinten en de akoestische elementen in vilt.