NL EN

VIP LOGE PROVINCIEHUIS ANTWERPEN

Na oplevering van het provinciehuis in 2019 miste de VIP loge nog invulling. Destijds een grote smalle en vooral lange ruimte waar enkel een tafel en wat stoelen stonden. De intentie was om deze ruimte aangenaam te maken voor zowel de gouverneur, gedeputeerden en de medewerkers van de kantoren op deze verdieping. Het moest vooral een sfeer- en stijlvolle ruimte worden om gasten te ontvangen, diners te organiseren en voor belangrijke meetings. Indien de ruimte overdag niet in gebruik zou zijn moest de lounge een multifunctionele ruimte worden waar in stilte werken ook mogelijk is.


Een concept waarbij de lengte visueel doorbroken wordt met een zachte aanblik door de golving van de gordijnen. Bijkomend verhogen zij het akoestisch comfort. De opsplitsing van de ruimte zorgt niet enkel voor het visuele maar ook dat er een casual ontvangst in de lounge georganiseerd kan worden en een formeel diner in de eetruimte. Mocht het wenselijk zijn voor een evenement, dan kan de ruimte volledig geopend worden door simpelweg de gordijnen weg te schuiven. In de eetruimte werd er dan weer rekening gehouden met ontvangst van kleinere gezelschappen, maar met de mogelijkheid om doormiddel van de modulaire tafel uit te breiden naar grotere gezelschappen.

Het door ons op maat ontworpen tapijt symboliseert de vele waterwegen doorheen de provincie welke een grote rol spelen in de logistiek, welvaart en uitstraling van de provincie Antwerpen.
Het grootste element in deze ruimte: de gordijnen, werden speciaal voor deze loge ontwikkeld in samenwerking met textielontwerpster Eef Oost. Voor de plaatsing van kunstwerken uit de collectie van de provincie werkten we samen met Bob Daems.