NL EN

GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN LINDENPARK

Op een open terrein in Schilde worden volgens een masterplan, opgemaakt in 2016 door BRUT, een gemeenschaps- centrum en chiro-lokalen gepland. Deze zullen in het groene, open landschap een rustpunt worden voor de buurt, een plek waar verenigingen en burgers elkaar kunnen ontmoeten. In eerste fase wordt een volume gevraagd waarin zowel de jongens- als de meisjeschiro hun onderdak zullen vinden. Een polyvalente zaal voor de jeugd, 7 jeugdlokalen en bijhorend sanitair, berging en keuken vormen het programma.


Het volume flankeert momenteel een parking en een terrein voor sociale huisvesting waar, volgens datzelfde masterplan, een uitbreiding van de wooncapaciteit wordt voorzien. Het plein voor het Lindenpark zou een stedelijk karakter krijgen en dienst doen als ontvangstplein.
Het nieuwe volume is een cirkelfragment en richt zich uiteraard volledig naar het groene binnengebied met zijn brede raampartijen.
Een strakke opbouw van baken en dragende wanden zorgen voor maximale flexibiliteit in gebruik. De ruimten worden van elkaar gescheiden door opengaande schuifwanden, zodat de lokalen ook dienst kunnen doen voor evenementen buiten de jeugdwerking.