UPDATE FILTER NL
SELECT ALL EN
CLEAR ALL
NIEUWBOUWWONING LVB
[ANTWERPEN]
2006
ARCHITECTUUR, NIEUW, HUISVESTING
In kader van het grond- en pandenbeleid werd in de Lange Van Bloerstraat een krot gesloopt. In de plaats werd een nieuwe kwalitatieve woning gebouwd. Het sobere karakter van het straatbeeld wordt gerespecteerd door gebruik te maken van symmetrische gevelopeningen. Het gelijkvloers, dat één meter boven het straatniveau ligt, bevat de eetruimte, keuken en leefruimte, met aansluitend een terras aan de tuin. In de kelder, half onder de grond, is er plaats voor een fietsenberging, wasruimte en een atelier die toegang geven tot de tuin. Op de eerste verdieping bevindt zich het bureau, badkamer en hoofdslaapkamer. Op de tweede verdieping onder het schuine dak bevinden zich de kinderslaapkamers en een tweede badkamer.