UPDATE FILTER NL
SELECT ALL EN
CLEAR ALL
VERBOUWING EN UITBREIDING WONING NIE
[TEMSE]
1996
ARCHITECTUUR, NIEUW, PRIVAAT, HUISVESTING
WONING NIE
De topologie gaf de aanleiding tot een omgekeerde woning met de inkom bovenaan, de woonruimten eronder en helemaal beneden de slaapvertrekken. Hier werd geopteerd voor de opstelling in twee volumes, gescheiden door een ingesloten patio die een grote mate van privacy biedt aan de bewoners. Het volume aan de straat is door middel van een trappentunnel afgescheiden van het dubbelhoge leefdeel met de slaapvertrekken onder. Door de opstelling kan de patio optimaal genieten van de zuiderzon, terwijl de noordgevel volledig gesloten bleef. Aan de straat geeft deze woning een sobere, vrijwel minimale aanblik, die de omgeving toelaat mee te genieten van het achterliggende landschap, terwijl de achtergevel datzelfde landschap in de woonruimte opneemt.