UPDATE FILTER NL
SELECT ALL EN
CLEAR ALL
TUINPAVILJOEN EN ZWEMBAD
[ANTWERPEN]
2016
ARCHITECTUUR, INTERIEUR & DESIGN, RENOVATIE, PRIVAAT, HUISVESTING
Corrigan Communicatie

2018 ANTWERPEN
38 Van Putlei
Dit tuinpaviljoen is een uitbreiding aan een project dat we 15 jaar geleden renoveerden. Het was ooit de woning en het kantoor van architect Smolderen. De voorgevel is traditioneel gebouwd met erkers en baksteenlagen, maar de achtergevel verraadt de liefde voor het modernisme. De stalen ramen in de strakke achtergevel met inpandig terras geven de tuin een heel hedendaags karakter.
De recente aanpassingen van de woning situeren zich in de half-ondergrondse kelder en in de tuin. De grote kelderruimte werd achteraan voorzien van een wellness-spot met hammam en doet dienst als kleedkamer voor het buitenzwembad.
We maakten een lang en smal zwembad in de lijn van de achtergevel dat uitmondt in een overdekt terras. Deze terraszone heeft ook plaats voor het stallen van fietsen en tuingerei en vervangt de oude garage die achteraan in de tuin stond. De voormalige kale grastuin werd vervangen door een wild bloemenveld voor bijen en een moestuinstrook. De bestaande boom werd behouden, we bouwden het terras boven de wortels en de luifel rond de boom.Op deze manier wordt wonen in de stad helemaal compleet. Op het perceel met halfopen bebouwing wonen nu twee gezinnen en is er een kwalitatieve buitenruimte bijgekomen met alle denkbare comfort.