UPDATE FILTER NL
SELECT ALL EN
CLEAR ALL
NIEUWBOUWWONING HDS
[WILRIJK]
2005
ARCHITECTUUR, NIEUW, PRIVAAT, HUISVESTING
WONING HDS
Een koppel met twee jonge dochters koos na een lange en vruchtloze zoektocht naar de geschikte woning in de stad, voor een perceel in een alledaagse, groene verkaveling aan de rand. De te bouwen oppervlakte, de dakvorm, het gabarit en de inplanting van de garage werden stedenbouwkundig opgelegd.De voorgevel van donkergrijze baksteen in claustraverband blindeert de volledige voorgevel. Binnenkijken kan alleen via de overgedimensioneerde hal, die ook als garage kan fungeren. Net zo ongenuanceerd als de geslotenheid van de voorgevel, is de openheid die men ervaart binnen in de woning. In de centrale ruimte opent de woning zich tot in de nok van het dak en zelfs verder door het dak dat half geopend is door een veelheid aan dakramen.