UPDATE FILTER NL
SELECT ALL EN
CLEAR ALL
TAILOR RESIDENCE
[Antwerpen]
2010
ARCHITECTUUR, NIEUW, INTERIEUR & DESIGN, RENOVATIE, HUISVESTING
Antvest
Reeds meer dan 100 jaar staat Frankrijklei 108 gekend als een ontmoetingsplaats voor begoede burgers die in kledingzaak "Paul Dierckx" hun exclusieve maatpakken lieten vervaardigen.
Het projectgedeelte aan de Frankrijklei betreft een renovatieproject met 3 grote stadsappartementen waarbij de historische voorgevel behouden blijft. De binnenzijde en bovenste verdieping worden volledig vernieuwd. De grandeur van weleer vertaalt zich in het behoud van de hoge plafonds en het statige karakter van het pand.
Aan de achterzijde (Tabaksvest) wordt een nieuwbouwproject gecreƫerd bestaande uit 3 ruime appartementen.In het nieuwe handelsgelijkvloers blijft de duplexruimte aan de zijde van Frankrijklei behouden en komt er aan de zijde van Tabaksvest een extra verdieping bij.Er wordt een aangenaam groen en licht binnenplein gecreƫerd zodat alle appartementen aan de achterzijde uitkijken op een groene stadsoase.De 2 ondergrondse bouwlagen bieden plaats aan 10 parkeerplaatsen en zijn bereikbaar met een autolift.